DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT
aussie-pentue 30.7.2019
L-pentue 30.4.2020
K-pentue 21.5.2019
J-pentue 28.1.2017
I-pentue 7.6.2016
H-pentue 11.11.2015
G-pentue 24.8.2015
F-pentue 29.3.2014
E-pentue 11.3.2014
D-pentue 27.2.2013
C-pentue 4.5.2012
B-pentue 16.9.2011
A-pentue 14.4.2011
Y-pentue 18.9.2009
X-pentue 30.7.2008
W-pentue 15.7.2008
V-pentue
U-pentue
T-pentue
S-pentue
R-pentue
Q-pentue
P-pentue
O-pentue
N-pentue
M-pentue
L-pentue
K-pentue
B-pentue 16.9.2011

16.9.2011 (4 + 3)


FI & NO MVA HEJW-10 PMJV-10 PMV-10 FI & LT & DK MVA
Benton Catch Another Duck "Woody" A Snowy Finnish Girl Our Loyal Welsh " Viivi" A

kuva nimi tittelit tulokset terveys 
   Doniol Belowed Gremlin "Buddy"      lonkat A/A
silmät ok
 
   Doniol Bird's Beware "Börje"   sert
SPA1
MEJÄ VOI1
 lonkat A/A
silmät ok
 
   Doniol Blizzard Prince "Viljo"    vasert  
   Doniol Born To Catch Ducks "Pele"    vasert
SPA1
MEJÄ AVO1
 Lonkat C/C
silmät ok
 
   Doniol Beacon Of Joy "Bella"      Lonkat A/A
silmät ok
 
   Doniol Bea At Wild Fellow's "Elli"  FI MVA  3 x sert
SPA1
MEJÄ VOI1
 
 Lonkat C/C
silmät ok
 
   Doniol Bonnie Lass "Peppi"      
B-pentueen kasvuvaiheita pentulaatikossa

28.10.2011
 

Kaikki pennut ovat nyt lähteneet omaan kotiin. Onnea yhteiselle taipaleelle koko pesueelle!

 

Pentujen kuvia kansiossa B-pentue

28.10.2011

Aika menee siivillä eikä tänne ehdi juuri kirjoitella... Pennut kasvavat hurjaa vauhtia, 11päivässä tuli kaikilla 1kg painoa lisää. Pennut ovat saaneet isomman aitauksen lähempänä ulkko-ovea, jotta pihalle olisi helpompi mennä. Ulkoilu kuuluu jo jokapäiväiseen ohjelmaan. On se jännä miten nopeasti pentujen reviiri on kasvanut pihalla. Alkuun kaikki pysyi ihan lähellä ovea, mutta nyt pitää jo seurata tarkemmin kun koko lauma leviää ympäri pihaa. Vauhtia löytyy kovasti myös sisällä ja ajoittain aitauksesta kuuluu kovempaakin meteliä kun sisarukset selvittelevät välejään. Viivi menee kyllä heti puuttumaan tilanteeseen jos ääni muuttuu liian kovaksi. Wera-walesimme pitää myös kovasti pennuista ja käy leikkimässä niiden kanssa pihalla. Rasmus on myös kiinnostunut niistä, mutta sen mielestä on kiva seurustella yhden pennun kanssa kerrallaan. Retu sen sijaan pitää riittävän välimatkan pentuihin. Viikonloppuna pennut sirutetaan ja pitää pikkuhiljaa alkaa tehdä päätöksiä kuka minnekin menee. Ensi viikolle on myös ohjelmassa pentutarkastus.
 16.10.2011
 

Äkkiä aika menee, enkä ole ehtinyt tänne kirjoitella... Pennut on nyt reilun 4 viikon ikäisiä ja voivat hyvin. Vauhti lisääntyy päivä päivältä. Ne painivat, murisevat toisilleen, maistelevat toisiaan ja kaikkea sekä kaikkia mitä eteen tulee. Pennut ovat syöneet jo reilun viikon koiranruokaa, toki Viivi myös imettää niitä. Matolääkkestäkin on ensimmäinen satsi on jo saatu. Tänään pennut kävi ensimmäisen kerran pihalla, pikaisella visiitillä takapihalla. Kummissaan ne katseli ja vähän tutkivatkin nurmikkoa. Valitettavasti kelit on nyt sen verran viileät että pihalla voi olla vain hetken. Pennunkatsojia on käynyt tänä viikonloppuna aika paljon, mutta se ei ole pentuja haitannut. Ne ovat hyvin tyytyväisiä päästessään syliin. Ensimmäisen ulkoilureissun kuvia löytyy kuvasivulta kansiosta B-pentue.
 

3.10.2011

Kaikilla pennuilla on silmät auki ja ne opettelevat kävelemään. Kynsiä on jo leikattu ja Bio Sensor ohjelma on nyt loppu. Tästä lähtien niitä vain pidetään sylissä muuten ja toki välillä punnitaankin. Kaikki pennut ovat saaneet hyvin painoa. Bingo on porukan pienin ja Bertha suurin, mutta molemmilla paino nousee n. 50-60g päivässä. Viivi on edelleen kovin omistautunut äitiydelle ja on lähes koko ajan pentulaatikossa -paitsi jos on ruokaa tarjolla. Pienille lenkeille se myös lähtee päivittäin, mutta sen jälkeen on taas kova kiire pentujen luo.27.9.2011

Pennut ovat saaneet "laatikkonimet"; Pojat: Benny, Börje, Buddy ja Bingo, tytöt Bertha, Bianca ja Bella. Pentujen painot on nousseet mukavasti ja pesueen suurin on Bertha ja pienin Bingo. Yleisön pyynnöstä uusia kuvia pennuista. Yksittäiskuviakin yritimme saada, mutta ovat niin huonoja että en laita niitä tänne.
 

Koko pesue äidin kanssa
 

Ja ilman äitiä
vas yläkulmassa Bianca, Börje, kesk vas Bella, Bertha, oik Bingo, edessä vas Benny, Buddy


Vähän väsyttää ja paras paikka nukkua on siskon tai veljen päällä...


Pojat
vas takana Bingo, Benny, vas edessä Börje, Buddy


Tytöt
vas Bella, Bertha, Bianca


tytöt vielä edestä
vas Bella, Bianca, Bertha


21.9.2011Laatikosta kuuluu tyytyväinen tuhina. Pennut ovat kasvaneet mukavasti ja pieniin vaaleanpunaisiin anturoihin ja kirsuihin on alkanut pikkuhiljaa tulla väriä. Toissapäivänä, pentujen ollessa 3 vrk ikäisiä aloitimme Bio Sensor -ohjelman, jonka tarkoitus on stimuloida pennun aivojen synapsien kehitystä.

Bio Sensor

Pentujen hermoston kehitys on hyvin aktiivista 3-16 vuorokauden iässä, ja Bio Sensor-ohjelma kohdistuu juuri tuohon ikäkauteen. Aivosolujen välisten synapsien määrällä on vaikutus koko hermorakenteeseen. Mitä enemmän koiralla on synapseja aivosolujen välillä, sitä enemmän sillä on mahdollisuuksia käyttää aivokapasiteettiaan. Mitä aiemmin hermosto alkaa kehittyä, sitä enemmän synapseja ehtii syntyä kriittisen kehitysvaiheen aikana. Samanaikaisesti Bio Sensor hyödyttää pentua myös sosiaalistamisen kannalta, ja menetelmä totuttaa pentua käsittelyyn. Hyvän hermoston ja stressinsietokyvyn omaava koira pystyy aikuisenakin oppimaan tehokkaammin, ja toimimaan paremmin vaativissakin tilanteissa.

Bio Sensor-ohjelman on tutkittu vaikuttavan pentujen kehitykseen muun muassa seuraavilla alueilla:

- hermoston varhaisempi kehitys

- parempi kardiovaskulaarinen suorituskyky

- parempi vastustuskyky fyysisille sairauksille

- parempi ongelmanratkaisukyky

Bio Sensor-ohjelma suoritetaan pennuille 3-16 vuorokauden iässä kerran päivässä. Ohjelman ärsykkeet eivät kuulu sen ikäisen pennun luontaisesti kohtaamiin ärsykkeisiin. Ohjelmaa ei toisteta useammin, sillä liiallinen stressaaminen aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Pentu kerrallaan käydään kaikki viisi kohtaa läpi, joista jokaisen kesto on 5 sekuntia:

1. Kosketusärsyke
Pentua kutitetaan yhden tassun varpaiden välistä pumpulipuikolla. Ei ole väliä ilmaiseeko pentu tuntevansa ärsykkeen vai ei.

2. Pystyasento pää ylöspäin
Pentua pidetään molemmissa käsissä niin, että se on pystyasennossa, pää hännän yläpuolella.

3. Pystyasento pää alaspäin
Pentua pidetään molemmissa käsissä pystyasennossa niin, että sen pää on alaspäin.

4. Selkäasento
Pentua pidetään selällään kämmenillä.

5. Lämpöärsyke
Pentu asetetaan mahalleen märälle, jääkaappikylmälle pyyhkeelle. Sitä ei estetä, jos se yrittää ryömiä pois alustalta.

 


18.9.2011

Pennut 2 vrk iässä
  

16.9.2011

Pennut syntyivät, 4 urosta ja 3 narttua.

 

DONIOL B-PENTUE

isä: Benton Catch Another Duck "Woody"
emä: Snowy Finnish Girl Our Loyal Welsh "Viivi"

Pentueen odotetaan syntyvät syyskuun puolivälin aikoihin.

Pentueen isä Woody sai Tervakosken näyttelyssä sertin ja on nyt Suomen ja Norjan muotovalio. Woody on iloinen ja reipas walesi, joka omaa kauniin ulkonäön lisäksi käyttöominaisuuksia. Taipumuskokeen se suoritti hienosti ja mejäkoiran aineksiakin siinä on. Nuoren ikänsä vuoksi se ei vielä ole ehtinyt kokeisiin.

Pentueen emä Viivi on tuotu Suomeen Hollannista pentuna. Viivi on innokas touhuamaan kaikkea, agilityä ja mejää sen kanssa on harrastettu jonkin verran, mutta ainakaan toistaiseksi ei kilpailuihin tai kokeisiin asti olla ehditty. Viivi asuu Orimattilassa siskoni luona tanskandoggi Maxin ja kissan kanssa. Viivi tulee kuitenkin tänne meille Läyliäisiin synnyttämään ja hoitamaan pennut. Viivillä on yksi pentue ennestään, 3 urosta ja 2 narttua, jotka syntyivät 18.9.2009. Tästä viisikosta Fanny, Martta ja Roope on suorittanut hyväksytysti spanielien taipumuskokeen, Martalla on kaksi sertiä näyttelystä ja Fannylla yksi. Roopella on kolme varasertiä. Fanny kilpailee myös tokossa, mistä sillä on kolme ALO1 -tulosta, eli TK1-koulutustunnus.


Viivin maha 3.9.2011

DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT