DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAFLATTIPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT
FLATTIPENTUJA

3 urosta ja 4 narttua syntyi 10.11.2021


 

Meidän Lakulle tuli narttu astutettavaksi syyskuussa. Toscan omistajat tahtoivat kokea pennutuksen. Keskusteltuamme jonkin aikaa päädyimme yhteistyöhön. Pennut syntyvät ja kasvavat Toscan kotona Espoossa ja ne rekisteröidään Doniol-kennelnimelle. On todella mukavaa päästä mukaan tähän Lakun ensimmäiseen pentueeseen ja toivommekin pentujen tulevien omistajien olevan yhteydessä meihin. Kasvattajana olen kokenut, mutta rotuna tämä on uusi, vaikkakin meillä on reilun 15 vuoden kokemus flatti uroksista. Ensimmäinen flattimme, Rasmus (Finnflats Anthony) syntyi 24.2.2006. Rasmus oli monipuolinen harrastuskoira sekä metsästyskoira. Sen tultua isäksi tutustuin Majakkasaaren kenneliin ja Minna onkin siitä lähtien ollut tärkein apu ja tuki tämän rodun ja muidenkin koira-asioiden suhteen. Rasmuksen poika, Sälli (Majakkasaaren Pirkka Pekka), tuli meille reilu 8 vuotta sitten. Keväällä 2019 menetimme 13-vuotiaan Rasmuksen. Muutaman kuukauden surutyön jälkeen totesimme, että on aika ottaa kolmas flatti ja niin yhteistyö Minnan kanssa sai jatkoa, kun hän sijoitti meille Ruotsista ostamansa uroksen, Lakun (Atomos Finlands Vita Ros). Näiden kahden flatin lisäksi meillä on kotona tällä hetkellä kaksi walesinspringerspanieli narttua, Wera (Doniol Wind Of Change) 13v ja Viuhti (Eastfarm's I'm No Angel Of Doniol) 8kk. Koiriemme kanssa harrastetaan monipuolisesti. Minä harrastan niiden kanssa lähinnä rallytokoa, tokoa, agilityä ja näyttelyitä. Teemu taas käy metsällä ja harrastaa mejää sekä nose workia. Ennen kaikkea koirat ovat kuitenkin meille perheenjäseniä. Kasvattajana tavoitteenani on tässäkin rodussa monipuoliset, hyväluonteiset ja terveet rodunomaiset koirat. Suuri kiitos kaikesta tämän uuden rodun kanssa kuuluu Minna Latvalle, joka on aina valmis auttamaan ja neuvomaan!

Pennut myydään kolmesti madotettuina, rekisteröityinä ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennut kasvavat ihmisten parissa tutustuen eri-ikäisiin ihmisiin sekä toisiin aikuisiin koiriin. Niille opetetaan pillistä luoksetulo ja niille tarjotaan monenlaisia virikkeitä sekä toteutetaan bio sensor ohjelmaa. Mukaan pennut saavat pentupaketin ja kasvattajan tuen sekä hoito-ohjeet. 


LAKU
Atomos Finlands Vita RosPentujen isä on syntynyt kaksi vuotta sitten juhannuksena Ruotsissa. Sillä on terveet lonkat, kyynäret, polvet ja silmät. Se on käynyt eläinlääkärissä vain rokotuksissa ja edellä mainituissa terveystarkastuksissa. Laku on suorittanut MH-luonnekuvauksen ja sillä on mejästä avo3 tulos sekä näyttelyistä H. Lakua käytetään metsästykseen, vesilinnut ja metsäkanalinnut sekä jäljestämään haavoittuneita hirvieläimiä. Sen kanssa on käyty nose work kurssilla sekä toko-, agility- ja rallytokokoulutuksissa. Laku on iloinen ja vauhdikas koira, joka rakastaa kaikkia.


TOSCA
Majakkasaaren Lempeä ToscaPentujen emä on kolmevuotias ruskea flatti. Tosca on todettu luustoltaan ja silmiltään terveeksi. Tosca on käynyt näyttelyssä saaden EH:n. Tosca rakastaa palloja ja frinbeetä sekä noutajamaiseen tapaan ruokaa. Tosca on ollut terve koko ikänsä. Se on ehkä hieman rauhallisempi flatti, mutta silti energinen ja aina valmis leikkimään. Toscan mielestä myös kaikki ihmiset ja koirat ovat mielenkiintoisia ja se suhtautuu kaikkiin ystävällisesti. Tosca asuu Espoossa perheen ainoana koirana, rakastettuna perheenjäsenenä. 
DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAFLATTIPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT