DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT
Wera
Sälli
Laku
Isla
Nana
Tuuhis-Aune
Mustikka
Rasmus
Retu
Viivi
Tommy
Rasmus

C.I.B. FIN & LT & LV MVA LVV-09 BH TK1 RTK1
FINNFLATS ANTHONYRASMUKSEN OMA BLOGI

Tämä musta "walesi", kuten Rasmus itse kuvittelee olevansa, on nyt viisivuotias. Rasmus otettiin metsästyskoiraksi, kun vanha walesimme Taavi kuoli ja jäljellä oli enää 11v Arttu ja Retu-paimenkoira. Mirka ei tuolloin voinut heti ottaa walesia, joten tarvittiin metsästyskoira. Flatti oli kiinnostanut meitä ennenkin, joten päätimme ottaa sen. Rasmus toimii metsällä kuten spanieli, ylösajavana lintukoirana. Rasmuksella on todella hyvä hajuaisti ja se löytää linnut erinomaisesti. Sen kanssa on suoritettu noutajien taipumuskoe ja sitä on koulutettu nomeen, mutta ohjaajan laiskuuden takia nomessa ei olla startattu.

Tottelevaisuutta on myös treenattu ja palveluskoirien käyttäytymiskoe on suoritettu hyväksytysti, joten koulutustunnus BH Rasmukselta löytyy. Tokoa on myös treenattu, mutta hiominen on kesken, joten aivan koevalmis ei vielä ole. Agilitystä lähdettiin aikoinaan hakemaan hallittavuutta koiraan ja siellä on kisattukin. Maksi1-luokasta Rasmus sai sertin ja muutama startti kakkosissakin on otettu. Tässä lajissa saisi koiralla olla enemmän vauhtia menestyäkseen, mutta harrastamme sitä edelleen, kisaaminen on vaan tauolla toistaiseksi.

Rasmukseen sopii erinomaisesti kuvaus "Flatti on noutajamaailman Peter Pan -joka ei koskaan halua kasvaa aikuiseksi". Rasmus rakastaa leikkimistä ja uimista sekä noutamista. Se on aivan innoissaan waleseista, jotka jaksavat juosta ja painia sen kanssa tuntikausia. Sisällä Rasmus kuitenkin osaa olla rauhallinen, mutta on kyllä aina valmis vauhdikkaaseen touhuamiseen.

26.1.2014 päivitystä Rasmuksen tietoihin...
Rasmus on saavuttanut TOKOssa TK1 koulutustunnuksen ja sillä on AVO3 tulos. Agilityssä Rasmus nousi kolmos luokkaan 11.1.2014 eli nyt saa kilpailla kuninkuusluokassa. Tosin flatti ei ole nopea koira ja Rasmuksella alkaa olla jo ikää, joten nyt tavoitteet on saavutettu, mutta eiköhän me muutama startti käydä kokeilemassa ihan vaan omaksi iloksi. 7.6.2013 Rasmuksesta tuli isä, kun Majakkasaaren kenneliin syntyi 7 pientä mustaa. Yksi näistä sitten muutti meille iskän iloksi, mutta Sällistä enemmän omalla sivulla.

Päivitystä 12.9.2018
Rasmus on nyt reilut 12,5v. Askel on vähän hidastunut ja leuka harmaantunut, mutta mieli on edelleen kuin nuorella koiralla. Rasmuksen kanssa kisattiin agilityä aina kolmosluokkaan asti, josta olen ylpeä. Vielä reilu 10,5 vuotiaana me kisattiin rallytokossa ja sieltä saavutettiin RTK1-koulutustunnus. Reilu kuukausi sitten Rasmuksen ja Sällin luona kävi narttu, jonka ne astuivat, joten nyt jännitetään tuleeko Rasmuksesta vielä isä vai isoisä vai molemmat...
Kaikki pennut olivat Sällin

15.4.2019
Tänään jouduimme luopumaan Rasmuksesta. Se eli 13 vuotta ja 7 viikkoa, joten saimme nauttia siitä lähes päivälleen 13 vuoden ajan. Olemme näistä kaikista vuosista hyvin kiitollisia. Rasmus opetti meille paljon flateista ja sai meidät rakstumaan rotuun.
 
 
 
 
Riika 2009 PU1 sert -> LV MVA LVV-09
Rasmus 11/09 (kuva Anna Mannermaa)

Pallastunturilla jouluna 2007
Puolanka syyskuu 2012
Rasmus, Wera ja Weran pentuja 06/12
Tokopalkinnot 12.5.2012 Hämeenlinna ALO1 178p sij 1.
Lempäälä 11.1.2014 agility sert 2-luokasta

 
DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT