DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAFLATTIPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT
MEISTÄ


Mirka & Wera (Doniol Wind Of Change) joulukuussa 2014

Olen Mirka Saarentaus, koiraharrastukseen jo lapsuudessa innostunut. Ensimmäisen kerran olin koiran kanssa tottelevaisuuskoulutuksessa ollessani ala-asteella. Siitä sitten intoa on riittänyt vuosia...

Lapsuuden kotiini tuli ensimmäinen koira ollessani toisella luokalla koulussa. Kaksi ensimmäistä koiraa oli cockerspanieleita. Ensimmäinen walesi, Rwyn Icon "Niki", tuli syksyllä 1990. Toinen walesi, Rwyn Napoletano "Taavi", pari vuotta myöhemmin. Näiden kahden koiran myötä olen menettänyt sydämeni näille wauhdikkaille ja kekseliäille punavalkoisille luppakorville. Nyt perheeseemme kuuluu mieheni Teemun ja lastemme Sennan, Selinan ja Severin lisäksi kolme koiraa; Wera, Rasmus ja Sälli. Kesällä 2016 jätimme Weran pennun kotoiin kasvamaan, joka on nyt yhteisomistuksessa ja ajoittain meillä ja ajoittain Vantaalla. Vaikka walesi on ehdottomasti se meidän koirarotu, olemme ottaneet pari "vääränrotuista" koiraa. Niiden myötä olemme saaneet erilaisia näkemyksiä koiraharrastukseen ja oppineet paljon. Tiukasti yhtä rotua seuraamalla voi ajatukset urautua ja/tai vääristyä, siksi pidämme näiden toisten rotujen parissa toimimista erittäin antoisana. 

Asumme maalla Lopella, Läyliäisten kylässä (mistä on Helsinkiin 60km, Riihimäelle 33km, Hyvinkäälle 28km, Karkkilaan 20km ja Lopelle 15km). Koiriemme kanssa harrastetaan agilityä, tokoa, mejää, näyttelyitä ja metsästystä. Olemme mukana myös yhdistystoiminnassa ja olemme käyneet erilaisia kursseja. Mirkalla on koetoimitsijakortti tokoon ja spanielien taipumuskokeeseen sekä näyttelyiden kehätoimitsijakortti sekä tokon koulutusohjaajakortti. Teemulla on koetoimitsijakortti mejään ja spanielien taipumuskokeeseen.

Ensimmäinen Doniol-pentue syntyi tammikuussa 1997 ja sen jälkeen pentueita on ollut keskimäärin 1-2 vuodessa. Kasvatustyömme perustuu sijoitus ja osaomistuskoirien käyttöön, koska kotona meillä ei ole kuin yksi narttu. Kaikkien näiden sijoitus ja osaomistuskoirien sekä "lainakoirien" omistajille kuuluukin suuri kiitos siitä että näin paljon Doniol-koiria on jo maailmalla.

Tavoitteena on kasvattaa mahdollisimman terveitä, monipuolisia harrastuskoiria. Pennut kasvavat meillä perheen keskellä. Ne luovutetaan omaan kotiin tunnistusmerkittyinä, eläinlääkärin tarkastamina ja kolmesti madotettuina. Mukaan tulee luonnollisesti kirjalliset hoito-ohjeet ja toivomme että pennunostajat pitävät yhteyttä kasvattajaan vielä vuosienkin kuluttua. 

30.7.2016 Mirka & Teemu,  (vas) Wera, Sälli ja Rasmus sekä pentu
DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAFLATTIPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT