DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT
PENTUJA

Doniol J-pentue 28.1.2017 4 + 3

5.3.2017

Kuvia Daisyn ja pentujen ulkoilusta upeassa säässä


*******************

1.3.2017

Eikö lapsetkin ole parhaimmillaan nukkuessaan? Ainakin näistä on helpompi saada kuvia nukkuessa...
Koiranruokaan on siirrytty ja matolääke on saatu kahdesti. Myös ulkoilu kuuluu jokapäiväiseen ohjelmaan.


******************************

25.2.2017Pennut muutivat isompaan aitaukseen, jossa on jakkara Daisyn kulkemista helpottamaan. Pentujen mielestä paras paikka nukkua on tämän jakkaran alla, vaikka vieressä olisi myös koiranpeti... Koko porukka änkesi tuonne alle, mutta sopu sijaa antaa :)

**********************

28.1.2017

Pennut ovat syntyneet, 4 urosta ja 3 narttua. Daisy ja pennut voivat hyvin.

*****************************************

Astutettu/Mated 26.11.2016Santeri & Daisy
kuva Helena Romppainen


Doniol Careless Whisper "Daisy"

Daisy on Romppaisen perheen koira, mutta he ovat luovuttaneet jalostusoikeuden minulle tähän pentueeseen. Pennut siis syntyvät ja kasvavat täällä meillä. Daisy on viidennen polven Doniol-koira. Tässä omistajien kuvaus koirasta:

"Daisy on perusterve, iloinen ja tottelevainen perhekoira ja aina valmis miellyttämään. Lonkat ovat A/B ja silmät ovat terveet. Daisy on innokas uimari ja noutaa mielellään vedestä. Spanieleiden taipumuskoe meni läpi ensimmäisellä kerralla. Metsällä Daisy ei ole päässyt käymään, mutta verijälkeä on kokeillut muutaman kerran.  Daisy tykkää kaikista ihmisistä ja etenkin lapsista. Saunailtoina Daisy on ovella ensimmäisenä saunaan menossa."

Daisy on 4-vuotias koira. Kooltaan ehkä hieman pienehkö narttu. Luonteeltaan Daisy on erinomainen ja kokonaisuudessaan olemukseltaan hyvin emänsä Weran kaltainen.

 

 
Nämä kaksi kuvaa ei ole ihan tuoreita, mutta ihania. Kuvat on ottanut Romppaisen perhe.


C.I.B. FI & EE MVA Dirlian Uncommon Spice "Santeri"
S
anteri on kuusivuotias herrasmies, joka on luonteeltaan rauhallinen, kiltti, reipas ja ystävällinen. Se ei juurikaan ole eläinlääkäriä tarvinnut muuten kuin rokoruksiin ja terveystarkastuksiin. Lonkat on A/A ja silmät terveet, tosin toisesta silmästä löytyi kaksi pientä ylimääräistä ripseä nyt viimeksi silmätarkastuksessa. Santeri on innokas riistan perään. Tänä syksynä pääsi kanalintumetsällekin, mutta saalista ei tullut. Lintuja oli vähän ja ne mitä nähtiin oli mahdoton ampua. Noutaminen on Santerin mieleen ja parhaimpia hetkiä sen mielestä on kun isännän kanssa pääsee kahdestaan metsään tekemään noutotreenejä dameilla. Taipumuskokeen Santeri on suorittanut hyväksytysti. Näyttelyissä Santeri on ollut useita kertoja rotunsa paras tai vastakkaisen sukupuolen paras ja tittelirivikin sisältää kansainvälisen, Suomen ja Viron muotovalion arvot. Myös kansainvälisen näyttelyvalion arvo (C.I.E) on anottu, mutta ei vielä vahvistettu.
Kesät Santeri viettää Puulaveden rannalla mökillä nauttien uimisesta ja vapaana olasta.Mikä on sitä parasta elämää ja aikaa vuodesta.Ei pantaa ei hihnaa...voi mennä minne huvittaa ja käydä uimassa kun huvittaa. Lelut ja niiden kantaminen on rakas harrastus,pihalta saa kerätä joka päivä kasan leluja.

Santerin kuvat Jaana Langinkoski

Molemmista koirista on otettu my dog dna passi ja kumpikaan ei kanna sillä tutkittavia perinnöllisiä sairauksia. Yhdistelmän terveysindeksi on tuon mukaan 103, joka on erinomainen. Perimältään nämä kaksi koiraa ovat siis hyvin erilaisia.
Kennelliiton tietokannalla laskettu sukusiitoskerron tälle yhdistelmälle on 0,81%.

Pentujen odotetaan syntyvän tammikuun lopulla 2017 ja luovutusikäisiä ne ovat maaliskuun lopulla.
Lisätietoja kennel . doniol (at) gmail . com
p. 050 4641418


Doniol Irresistable Indeed "Freddy" 8 vkoa

Edellisestä pentueestamme voi luea Doniol I-pentueen sivulta

DONIOL PENNUT

-myydään mikrosirutettuina ja rekisteröityinä
-on madotettu ennen luovutusta 3 kertaa
-mukaan annetaan hoito-ohjeet
-ostajat liitetään Springerspanielit ry:n jäseniksi ensimmäiseksi vuodeksi
-mukaan annetaan ruokaa, jota pentu on tottunut syömään

Pennut kasvavat perheen parissa ja tutustuvat kodin ääniin ja tapahtumiin pienestä pitäen. Ne pääsevät ulkoilemaan, niitä käytetään erilaisissa paikoissa ja ne tapaavat eri-ikäisiä ihmisiä sekä saavat leikkiä toisten aikuisten koiriemme kanssa. Niille toteutetaan bio sensor -ohjelma ja ne saavat monenlaisia virikkeitä.

Toivomme että pennun ostajat pitävät yhteyttä vielä vuosienkin kuluttua ja kertovat koiran kuulumisia. Kasvatustyön kannalta on erittäin tärkeää tietää koiran luonteesta ja terveydestä, sillä tavoitteena on jatkaa kasvattamista ja jalostuskoiran sisarusten terveys ja luonnetiedot ovat todella tärkeitä suunniteltaessa seuraavia sukupolvia.
 

DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT