DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJA wssPENTUJA aussiePENTUEETHARRASTUSKOIRAT
PENTUJA aussie

Ensimmäinen Doniol australianpaimenkoira pentue syntyi 30.7.2019. Mustikka, minun ja äitini aussie, synnytti 2 urosta ja 4 narttua. Suuri kiitos tästä pentueesta kuuluu Mustikan kasvattajalle, Maaritille, sekä Ossin omistajille. Meillä ei ole vielä paljon kokemusta aussien kasvattamisesta, mutta walesinspringerspanieleita olen kasvattanut 22 vuotta. Maarit ja Johanna ovat luvanneet auttaa myös kaikissa kysymyksissä ja yhdistelmä onkin Maaritin ehdottama. Omasta aussiesta toki kokemusta jo 2003 alkaen. Alustavien varausten mukaan vapaana yksi uros (bluemerle töpöhäntä) sekä 2 narttua (punaiset valkoisin ja tan merkein, toisella töpö ja toisella pitkä häntä)

Pennut tullaan sosiaalistamaan ja ne näkevät paljon ihmisiä sekä myös muutamia erirotuisia koiria (omat koiramme). Pentuja tullaan myös kuljettamaan autossa ja niille tarjotaan monenlaisia virikkeitä ennen luovutusta. Pennut rekisteröidään Suomen kennelliittoon, sirutetaan, madotetaan kolmesti sekä eläinlääkäri tarkastaa ne silmiä myöten ennen luovutusta. Mukaan saa pentupaketin ja hoito-ohjeet. Ostajat liitetään rotujärjestöön ensimmäiseksi vuodeksi. Meille jokainen pentu on tärkeä ja toivommekin että saamme kuulla kasvattiemme kuulumisia vielä vuosienkin päästä.

Aussie on energinen rotu, jolle pelkkä sohvankoristeen virka ei sovi. Aussie on aina valmis toimintaan, mutta osaa myös rentoutua. Pennut toivomme saavamme koteihin, missä niiden energisyys ymmärretään ja niille järjestetään riittävästi tekemistä. Toivon että kaikki kasvattini lonkkakuvataan noin 18-36kk iässä.


 

Pentulaatikon kuulumisia (tuoreimmat ylimpänä)


7.9.2019

Tällä hetkellä pentukyselijöitä on niin paljon, että luultavasti kaikille pennuille löytyy koti näiden perheiden joukosta. Tapaamme kyselijöitä lähiaikoina, jonka jälkeen tilanne selviää. 


25.8.2019


Urokset (kuva Perta Kallioniemi)Nartut (kuva Petra Kallioniemi)

11.8.2019

Pennut vajaan 2 viikon iässä

************************************************************

4.8.2019

****************************************************

30.7.2019Pennut syntyivät. Emä ja pennut voivat hyvin, yksi narttu on muita pienempi, mutta vaikuttaa sitkeältä kaverilta.
Kuvassa vasemmalta
musta uros, pitkä häntä "Ruupertti"
punainen narttu, puolipitkä häntä "Arja"
bluemerle uros, töpö häntä "Bull"
musta narttu, töpö häntä "Iita"
bluemerle narttu pitkä häntä "Lippe"
punainen narttu, pitkä häntä "Milli"

********************************************************

31.5.2019Mustikka (FI MVA Glenhouse's Cocum Tiger)(kuvassa oikealla) on astutettu Ossilla  (FI & EE MVA Flaming Ferrera's All Over Burgundy). 


Pentueen sukutaulu koiranetissä

Pentueen emä on Mustikka (Glenhouse's Cocum Tiger). Mustikalla on kaksi pentuetta aiemmin kasvattajalleen, joten tämä on nyt sen viimeinen pentue. Mustikka asuu Tuusulassa äitini luona ja myös pennut syntyvät ja kasvavat siellä. Mustikka on perusterve aussie, joka rakastaa kaikkia ihmisiä ehdoitta. Se on kotioloissa enimmäkseen rauhallinen, mutta myös energiaa ja vauhtia löytyy tarvittaessa. Mustikka on Suomen muotovalio ja sillä on luonnetesti tulos. 

Pentueen isä on upea nuori herrasmies Ossi (Flaming Ferrera's All Over Burgundy). Omistaja kertoo Ossista näin; "Ossi on aktiivinen ja täpäkkä nuori uros, jossa riittää vauhtia ja moottoria kaikkeen harrastamiseen. Se on erittäin ihmisrakas, avoin ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Ossi on Suomen ja Viron muotovalio ja on juuri startannut kisauransa sekä vesipelastuksessa että rallytokossa. Se on kuvattu kaikinpuolin täysin terveeksi."
DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJA wssPENTUJA aussiePENTUEETHARRASTUSKOIRAT