DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT
Wera
Sälli
Laku
Isla
Nana
Tuuhis-Aune
Mustikka
Rasmus
Retu
Viivi
Tommy
Retu

TEAM CHENAS MOOD INDIGO
 

Kun meillä oli vain waleseja, totesimme että "lehmälauma" kaipaa paimenkoiraa, niinpä otimme ensimmäiseksi yhteiseksi koiraksemme tämän aussien. Retu on jo kahdeksanvuotias ja nivelrikon takia eläkeläinen, tosin sen tärkeä tehtävä on käydä töissä isännän kanssa. Retun työtehtävä on lähinnä istua pakettiautossa, mutta se on Retun mieleen! Retu on myös erinomainen vahtikoira ja viisas paimen. Ollessamme Lapissa muutama vuosi sitten Retu opasti meidät takaisin mökille. Oli joulukuinen iltapäivä ja pimeää, kun emme löytäneet metsästä takaisin mökille. Automme oli mökin pihassa, joten "Retu kyytiin" -käsky auttoi ymmärtämään että autolle pitäisi mennä ja Retuhan ohjasi meidät perille.

Walesilaumassa eläneenä koirana Retu luulee olevansa walesi, se rakastaa uimista ja noutaa vaikka sorsan vedestä (ettei kukaan toinen saa sitä). Paimenviettiä sillä on myös aika paljon ja kun meidän edesmenneet walesivanhukset tulivat kuuroiksi, huolehti Retu siitä että lauma pysyi koossa lenkillä.

Retun myötä olemme oppineet paljon paimenkoirista. Se on tärkeä perheenjäsenemme. Retu käy Teemun kanssa "töissä". Se lähtee aamulla innoissaan töihin, missä sen "rankka työ" on istua autossa ja olla seurakoira. Illalla työpäivän jälkeen tämä "duunari" tulee kotiin ja heittäytyy sängylle nukkumaan... Joskus kun se ei pääse mukaan töihin, kuuluu ulko-ovelta muutama närkästynyt haukahdus.

Syksyllä 2012 Retu muutti Mirkan äidin luokse Tuusulaan viettämään eläkepäiviä. Retu nauttii kovasti jakamattomasta huomiosta.
DONIOLMEISTÄKOIRAMMEPENTUJAPENTUEETHARRASTUSKOIRAT